Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Keukenindeling

Een passende keukenindeling voor jou

Het indelen en inrichten van de keuken kan af en toe een lastige opgave zijn. Elke ruimte heeft verschillende afmetingen. Bij het maken van een keukenindeling moet u rekening houden met meerdere keukenapparaten die praktisch gezien een goede plek verdienen. Daarom is het in de meeste gevallen niet aan te raden om een standaard keukenopstelling te kopen. Gebruiksvriendelijkheid is essentieel voor uw kook plezier. Wilt u een keukenindeling die perfect past bij uw huis en uw wensen? Wij helpen u graag bij de ideale indeling.

Maak een afspraak

Groene keuken keukenindeling
Keukeneiland met fornuis en houten keukenblad

Verschillende keukenopstellingen

Er zijn verschillende keukens met diverse opstellingen. De opstelling is bepalend voor de indeling van uw keuken. Zo kunt u kiezen uit een rechte keuken, U-keuken, hoekkeuken, parallel keuken, eiland keuken en L-keuken. Wilt u graag wat handige tips die van pas komen bij het inrichten van een keuken? Kom dan langs bij ons in de showroom. Tijdens het adviesgesprek brengt de keukenspecialist u graag op de hoogte van de mogelijkheden. 

Rechte keukenopstelling

De rechte keuken wordt ook wel gezien als de standaard keukenopstelling. Het grote voordeel van een deze opstelling is dat deze vaak optimaal gebruikmaakt van weinig ruimte. Wilt u meer weten over rechte keukens? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak met onze adviseurs bij onze showroom.

Rechte keukenopstellingen

L-vormige keuken

De populaire L-keuken opstelling is een uitbreiding op de rechte keuken die meer kastruimte en meer werkruimte biedt. Bij een L-vormige keuken indeling heeft u de compactheid van de rechte keukenopstelling, maar met meer ruimte. Weet u niet zeker of een L-vormige keukenindeling bij u past? Neem dan contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend advies.

L-vormige keukenopstellingen

U-vormige keuken

Wilt u een grote ruimte optimaal gebruiken dan is een U-Keuken perfect voor u. De Keuken bestaat uit drie rechte zijden waardoor u veel opberg en werkruimte krijgt. Met een U opstelling zijn de mogelijkheden eindeloos. Wenst u advies voor een u-vormige keukenindeling dan staan onze adviseurs voor u klaar of lees meer via de knop hieronder.

U-vormige keukenopstellingen

Parallelle keukenindeling

Een parallelle keuken zijn twee rechte keukens die tegenover elkaar geplaatst zijn. Hiermee heeft het meer ruimte dan een rechte keuken, maar heeft het de mogelijkheid om een doorloop te behouden in tegenstelling tot de U-keuken. Overweegt u deze keukenindeling, maar heeft u verder advies nodig? Neem dan contact met ons op of kom langs bij onze showroom.

Parallele keukenindelingen

Keukeneiland

Heeft u het gevoel dat u iets meer ruimte nodig heeft dan wat de standaard keukenindelingen bieden? Dan is er de mogelijkheid om een extra keukeneiland te plaatsen. De standaardvormen van een keukeneiland zijn kookeilanden, spoeleilanden en werkeilanden. Wenst u een extra keukeneiland, geef dit gerust aan bij onze adviseurs, dan nemen zij dit op in het ontwerp van uw keuken. Wilt u hier meer over lezen klik dan hieronder.

Keukeneilanden

Welke rol speelt uw keuken?

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe keuken, is het goed om over een aantal zaken nagedacht te hebben alvorens u een afspraak maakt in een showroom.

  • Wilt u alleen koken of wenst u meer te doen, zo ja wat?
  • Wilt u alleen koken of moeten meerdere mensen tegelijkertijd kunnen werken?
  • Welke apparatuur heeft u nodig?
  • Heeft u aan een werkblad genoeg of heeft u meer ruimte nodig?

Als u deze vragen beantwoord heeft dan heeft u een beter idee wat uw wensen zijn en kunnen onze adviseurs u beter helpen om uw droomkeuken vorm te geven.

Wat zijn irritatiepunten van uw huidige keuken?

Naast uw wensen kunt u ook veel leren van uw huidige keuken. Want als u weet wat u niet wilt dan weet u ook wat u wel wilt. Hieronder zijn een aantal van de grootste irritatiepunten op een rij gezet:

  • Ik moet te veel lopen voor ik bij de keukenkastjes kan komen.
  • Ik heb te weinig ruimte om alle producten op te kunnen slaan.
  • Als ik twee deurtjes open dan klappen deze tegen elkaar aan.
  • Het werkblad is te klein en gaat snel kapot.
  • De vriezer, koelkast of oven is te klein.
  • De koelkast of afzuigkap maken te veel lawaai.

Herkent u deze irritatiepunten, geef deze dan aan bij onze adviseurs, dan nemen zij het op in het ontwerp van uw keukenindeling.

Hoe kiest u dan een keukenindeling?

De keukenindeling wordt een som van de wensen die u hiervoor uitgewerkt heeft in combinatie met de limitatie van uw beschikbare ruimte. Heeft u weinig ruimte dan is een rechte keuken goed, maar dan helpen onze adviseurs uw wensen daarin te verwerken. Heeft u meer ruimte dan zorgen onze adviseurs ervoor dat alles zo ingedeeld wordt dat de afstanden die afgelegd moeten worden zo klein mogelijk zijn.

3 tips voor uw keukenindeling

De keukendriehoek

Zoals eerder benoemd is het afleggen van grote afstanden een groot irritatiepunt voor koks van iedere grootte. Met de jaren hebben keukenontwerpers geleerd dat het belangrijk is de koelkast, spoelbak en kookplaat zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen. De vuistregel die hierbij aangehouden wordt is dat de driehoek die de koelkast, spoelbak en kookplaat samen maken maximaal 8 tot 10 meter mag bevatten.

Links of rechtshandig

Keukens worden tegenwoordig aangepast aan wat uw dominante hand is. Dus vergeet niet aan te geven wat uw dominante hand is. De indeling voor links of rechtshandige is compleet omgekeerd, dus het is essentieel dat dit goed gebeurt.

Luxe apparatuur

Het is belangrijk om goed in kaart te brengen welke apparatuur u nodig heeft. Daarnaast kan het merk van de apparatuur hier ook een grote impact op hebben. Dus kies welke apparatuur u wenst goed uit. Wilt u hier advies over ontvangen van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op!

 

Bezoek onze showroom