Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

U-keukens

U-keuken: Voor alles binnen handbereik

Bent u op zoek naar een keuken die optimaal gebruikmaakt van een grote ruimte? Dan is een U-keuken de perfecte oplossing voor u. Een U-Keuken heeft zijn naam te danken aan zijn U-vormige opstelling, wat ervoor zorgt dat alles binnen handbereik is in een kleine U-keuken. Heeft u meer ruimte? Dan is een U-keuken alsnog een genot om in te werken. Want het biedt veel opslagruimte, kookruimte en leefruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Bovenkasten in U-keuken
Witte modern U-keuken

Wat is een U-keuken? 

Zoals de naam al zegt, komt de naam van de U-keuken voort uit de vorm die het heeft. De keuken bestaat uit 3 rechthoekige zijde, wat samen een U-vorm maakt. Bij traditionele varianten van de U-keuken is iedere zijde van de keuken tegen een wand geplaatst. Maar met de tijd zijn meer mogelijkheden ontstaan. Een voorbeeld hiervan zijn de U-vormige keukens met een aangebouwde bar. Hierdoor kan de rest van de familie rustig bij u komen zitten en praten terwijl u kookt.

Oneindige mogelijkheden

Als u een U-Keuken aanschaft heeft een oneindig veel mogelijkheden om de keuken naar uw smaak vorm te geven. Een U-vormige opstelling biedt namelijk veel beschikbare ruimte. Daardoor heeft u de optie om te kiezen tussen meerdere werkplekken die beschikken over verschillende kookopties. Wilt u op meerdere plekken kunnen koken of heeft u liever 2 plekken om af te wassen. Uw fantasie is waar de mogelijkheden eindigen. Ook beschikt Hardeman Veenendaal over een groot assortiment aan keukenapparatuur. Hierdoor kunt u ook kiezen welke keukenapparatuur u wilt zoals een waterkraan, inbouw vaatwasser of een kookplaat met geïntegreerde afzuigkap.

Ook kunt u kiezen om een aanbouw bar te plaatsen, hierdoor maakt u van uw keuken een leefkeuken. Met de bar kunt u gezellig borrelen met vrienden en familie in deze ruimte. Ook krijgt u gelijk een gezellig plekje waar u uw ontbijt of lunch kunt eten. Wilt u nog meer kookruimte. Dan kunt u ook een extra eiland laten plaatsen. U bepaalt waar het eiland komt en waar deze voor gebruikt wordt. Onze adviseurs helpen u uw wildste dromen waar te maken.

Stijl voor elk interieur

Ook is het belangrijk om na te denken over de stijl van de U-keuken. Er zijn talloze stijlen die u bij een U-keuken toe kunt passen. Een stijl is essentieel voor het bepalen van de sfeer van de keuken, maar natuurlijk moet de stijl ook aansluiten op de sfeer van de rest van uw aansluitende kamers.

Wenst u een U-keuken met een gladde rechte afwerking, dan is een moderne U-keuken geschikt. Hardeman Keukens Veenendaal biedt moderne keukens aan in de PURE SENSE stijl met de bijbehorende keukenapparatuur. Deze keukens worden gekenmerkt door haar gladde, rechte afwerking. Daarnaast hebben de keukenkastjes meestal geen grepen en de kleur is vaak wit, zwart of grijs.

Kiest u liever voor een landelijke, rustieke uitstraling? Dan biedt Hardeman Keukens Veenendaal u dit aan in de vorm van de Nature stijl van de PURE Keukens met bijbehorende keukenapparatuur. Deze stijl landelijke keukens geeft dat warme nostalgische gevoel van vroeger aan de eettafel terwijl het eten staat te koken. De warme kleuren en prachtige houten of natuurstenen materialen zorgen dat u zich gelijk thuis voelt in deze keukens.

Voor- en nadelen U-keuken

Het grootste voordeel van een U-opstelling is dat u precies tussen alle werkplekken in staat en dus overal bij kan, terwijl u genoeg beweegruimte bewaart om niet te weinig ruimte te hebben. Een ander voordeel is de flexibiliteit die u heeft, Want de zijden kunt u zo inrichten als u zelf wilt. Wilt u meer leefruimte? Dan kunt u van een zijde een bar maken, daarmee brengt u de gezelligheid de keuken in. Heeft u meer werkruimte nodig voor uw kookplezier? Richt dan een zijde in als extra werkstation. Ook is de ruimte die u heeft met een u opstelling ideaal. Het neemt veel ruimte in, maar daarmee biedt het u die ruimte ook om spullen op te slaan of te genieten van het koken. Maar het nadeel is dat deze ruimte om de U-opstelling te plaatsen wel aanwezig moet zijn. Dus de U-keuken is niet altijd een mogelijkheid.

Aandachtspunten bij het kopen van een U-keuken

Zoals in de voor- en nadelen werd benoemd is een voordeel en nadeel de ruimte die de U-opstelling biedt. Daarom is het belangrijk om te controleren of u de benodigde ruimte heeft voor een U-keuken. De U-opstelling komt het beste tot haar recht wanneer er tussen de twee uiterste zijden minimaal 150 cm zit. Dat is wanneer er genoeg werkruimte, zodat meerdere mensen tegelijkertijd kunnen werken. Twijfelt u of u genoeg ruimte heeft voor een U-keuken? Neem dan contact op met onze adviseurs.

Past een keuken in U-vorm bij mij?

Heeft u geen ruimte voor een U-keuken? Kies dan voor een andere keukenopstelling. Een hoekkeuken biedt bijvoorbeeld ook veel bergruimte, en past gemakkelijk in een kleinere ruimte. Helemaal wanneer u de ruimte optimaal gebruikt door een slimme hoekkast of hoeklades.

Wilt u een persoonlijk advies of wilt u nog meer inspiratie opdoen? Kom dan langs bij onze showroom!