Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

L keukens

L Keuken: Praktisch en efficiënt

Een L keuken is een sfeervolle veelgebruikte keukenopstelling in Nederland waar u alle kanten mee op kunt. De reden hiervoor is dat een L-vormige keuken erg functioneel is. Met een L opstelling heeft heeft u zowel voldoende werkruimte als opbergruimte, zelfs in kleine ruimtes. De reden hiervoor is dat de L-keuken tegen kruispunt van twee wanden wordt geplaatst, waardoor het niet een volledige wand in beschik neemt. Hierdoor kunt u efficiënt om gaan met de ruimte die u heeft. Ook is alles binnen handbereik als deze keuken goed ingedeeld wordt. Heeft u ruimte over? Dan kunt u gebruik maken van deze ruimte door een keukeneiland te plaatsen die gebruikt wordt als bar of eettafel. Dan kunt u door kletsen met uw gezin tijdens het koken.

Bent u geïnteresseerd in wat deze keuken u biedt? Maak dan een afspraak om uw droomkeuken te ontwerpen in onze showroom.

L keuken
Houten donkere keuken

Wat is een L-keuken?

Zoals de naam al doet vermoeden is een L-keuken een keuken in de vorm van de letter L. De letter L wordt gevormd doormiddel van twee zijdes die aan elkaar verbonden zijn. De L vormige keuken wordt gekenmerkt door de extra zijde waarbij een zijde langer is dan de ander. Hierdoor lijkt het op een rechte keuken met een extra zijde of een hoekkeuken waarbij een zijde langer is dan de andere zijde.

Net zoals bij alle keukens is het essentieel om de ruimte goed in te delen, doormiddel van praktische en efficiënte oplossingen kan zelfs een kleine L-keuken een goede optie zijn voor uw behoeften.

De mogelijkheden met een L-keuken

De L-keukens die wij bieden zijn er in veel verschillende variaties. Deze variaties gaan primair over de formaten van de L-keuken, zodat we voor elke ruimte een keuken op maat hebben en de indeling. De indeling is belangrijk zodat wat u belangrijk vindt altijd binnen handbereik is. Hierbij wordt de ergonomische driehoek aangehouden zodat de keuken efficiënt ingedeeld is. De ergonomische driehoek is dat de afstand tussen de kookplaat, spoelbak en koelkast tussen de 6 en 8 meter zal liggen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het grootste voordeel van een L-keuken is dat deze vaak groot is, waardoor er veel opbergruimte is voor uw keukengerei. Daarnaast zijn er de vele onderkastjes, lades en eventueel bovenkasten waar u uw serviesgoed, pannen en keukengerei makkelijk op kunt bergen. Ook is het eenvoudiger om een L-keuken efficiënt in te delen met de werkdriekoek, zodat u efficiënt kunt werken in de keuken. Een nadeel van L-keuken is dat in kleine ruimtes het moeilijk is om een L-keuken te plaatsen, doordat het relatief veel ruimte inneemt.

Wat wil u in de keuken hebben?

Naast het efficiënt indelen van de keuken is er ook veel ruimte om de keuken te voorzien van extra opbergruimte, meer werkruimte of meer sfeer.

Als u behoefte heeft aan meer opbergruimte zijn hier diverse mogelijkheden voor, als u uw kruiden binnen handbereik op wil bergen is een L-vormige keuken met bovenkastjes geschikt. Maar als u meer ruimte nodig heeft voor servies dan is een kastenwand misschien een betere optie.

Als u de keuken in wenst te zetten als leef keuken dan is een L-keuken met bar een geschikte optie. Dan kan uw gezin bij u zitten en de dag doornemen terwijl u doorkookt. Wilt u de keuken van meer natuurlijk licht voorzien, dan is een keuken met ruimte voor een raam uitermate geschikt. Heeft u ruimte over en wilt u meer werkruimte voor uw kookplezier dan raden wij u aan om een L-keuken met kookeiland te kiezen. Hiermee heeft u de ruimte die u nodig heeft om de lekkerste gerechten te bereiden, of om gezellig samen te koken.

Verschillende kleuren en stijlen L-keukens

Hardeman Keukens Veenendaal biedt u L-keukens in diverse kleuren en stijlen, zodat de keuken krijgt die bij uw stijl past. 2 prominente stijlen die Hardeman Keukens biedt zijn de moderne- en natuurlijke L keukens van PURE.

De moderne l keuken van PURE brengt de rust in uw keuken met de strakke belijning, vlakke fronten en een modern contrast tussen materiaal en kleur. Naast een prachtige keuken krijgt u ook de bijbehorende keukenapparatuur zoals de vaatwasser en/of kookplaat.

De Natuurlijke L keukens van Pure geven uw keuken en de aanliggende kamer een warme uitstraling. Met de strakke grepen en robuuste, natuurlijke materialen zorgt deze keuken voor een stoer, maar sfeervol karakter voor uw keuken.

Wat kost een L- keuken

Bent u enthousiast over een L keuken als uw keuken. Dan bent u vast ook benieuwd wat de keuken zal kosten. De kosten van de L-keuken zijn niet eenduidig het hangt af van wat u in uw keuken wenst te zien. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal, of u keukenkastjes wilt, hoe groot het keukenblad moet zijn, welk keukenapparatuur u nodig heeft en van welk materiaal het keukenblad gemaakt moet zijn. Dus u heeft zelf invloed op de kosten van de keuken. Daarnaast kunt u de keuken door onze experts laten installeren. Maar dit brengt ook kosten met zich mee.

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een L-keuken? Onze deskundige adviseurs staan klaar om u te adviseren. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek bij onze showroom dan stellen we samen uw droomkeuken samen.