Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Parallel keukens

Parallel keuken: Een ruimtevolle keuken

Een parallel keuken zijn 2 losse tegenover elkaar staande rechte keukens, waartussen een loopruimte is gelaten. Hierdoor is deze opstelling uitermate geschikt om geplaatst te worden in een brede gang. Waardoor de beschikbare ruimte efficiënt gebruikt kan worden. Daarnaast kan een parallel keuken met bar ook dienen als overgangspunt naar de woonkamer. Daardoor worden de woonkamer en keuken prachtig verbonden en kan uw gezin bij u zitten terwijl u kookt.

Zwarte parallel keuken
keukendeur fronten

Wat is een parallel keuken

Een parallel keuken ontstaat wanneer twee losse, rechte keukenelementen direct tegenover elkaar geplaatst worden. Deze opstelling wordt vaak gebruikt bij een gesloten keuken die los staat van het woon- en eetgedeelte. Ook wordt het vaak geplaatst in smalle ruimtes, zoals een gang, omdat de parallel opstelling hier ideaal voor is. Want er hoeft alleen genoeg ruimte te zijn om comfortabel te kunnen bewegen. Ook heeft dit het voordeel dat de afstand die afgelegd moet worden tussen de twee keukenelementen klein blijft, waardoor u efficiënt tussen de twee elementen kan bewegen.

Functionaliteit in de parallel keuken

Elke keuken die efficiënt gebruikt wordt beschikt over een efficiënte werkdriehoek. Deze driehoek is ontworpen om de werkruimte in een zo klein mogelijke ruimte te krijgen. Waardoor je zo min mogelijk hoeft te bewegen tijdens het koken. Bij een parallel keuken komt daarbij kijken dat er voldoende ruimte moet zijn tussen de twee delen van de keuken. Het best werkt de parallelle keuken met een afstand tussen de keukenblokken van minimaal 120 centimeter tot twee meter. Zodat de kastjes zonder obstructie geopend kunnen worden.

Variaties in de opstelling

Hierboven heeft u kunnen lezen dat een parallel keuken een opstelling is wanneer er twee keukenelementen tegenover elkaar geplaatst staan. In een standaard opstelling gaat het over twee keukenblokken met werkbladen tegenover elkaar. Hierdoor is er zowel veel werkruimte als veel opbergruimte. Maar dat is niet de enige mogelijkheid.

Wenst u meer opbergruimte in uw parallel keuken? Dan is er de variatie waarbij er één 'standaard' keukenblok is en een kastenwand, waar u de mogelijkheid heeft om een aantal kasten te gebruiken voor keukenapparatuur. Denk aan keukenapparatuur zoals een magnetron, een ingebouwde koffiemachine, een combi oven of een koelkast. Hierdoor heeft u één opbergkant en één kant waar u het eten voorbereid.

Als u minder opbergruimte nodig heeft en juist meer keukenapparatuur wenst, kunt u ook een van de zijden omtoveren tot een apparatuurkast. Ook kunt u, als u de parallel keuken in een ruimte met de woonkamer heeft geplaatst, een keukenblok gebruiken als bar, hierdoor creëert u een gezellige plek waar u zowel kunt koken, praten als ontbijten. In het kort: de mogelijkheden zijn eindeloos.

De voor- en nadelen van een parallel keuken

Een parallelle keukenopstelling beschikt in veel gevallen over voldoende opbergruimte door de ruimte die het inneemt en de vele lades, onder- en bovenkasten die u kunt plaatsen. Zo kunt u makkelijk al uw servies, keukengerei, voorraden en pannen opbergen. Wanneer u kiest voor de variatie waarbij de keuken bestaat uit twee keukenblokken met werkbladen, heeft u ook veel ruimte om te koken, maar hoeft u maar weinig stappen te zetten om dit voor elkaar te krijgen. Ook is het feit dat parallel keukens in zowel kleine als grote kamers geplaatst kunnen worden een voordeel van deze opstelling. Maar door de ruimte die het biedt, kan het ook lastig zijn om de keuken in een ruimte te plaatsen. Ook is, als een parallelkeuken groot gemaakt wordt, het lastig om de keuken ergonomisch te houden.

Minder ruimte

Vindt u de een rechte indeling zoals de parallel keuken mooi, maar heeft u niet genoeg ruimte voor een parallel keuken? Dan adviseren we u om naar een rechte keuken te kijken, deze heeft dezelfde vorm, maar doordat het maar uit één keukenelement bestaat, neemt het de helft van de ruimte in. Heeft u iets meer ruimte nodig dan een rechte keuken u biedt, dan kunt u altijd een eiland toevoegen om tot uw droomkeuken te komen. Onze experts helpen u graag.

Diverse stijlen

Parallel keukens zijn het meest te vinden met een moderne stijl die gekenmerkt wordt door een gladde en rechte afwerking. Deze vorm van de parallel keuken is vaak wit en wordt door Hardeman Keukens geleverd in de PURE Sense stijl met bijbehorende keukenapparatuur. Als deze stijl niet bij u past, zijn er genoeg andere mogelijkheden, zoals een natuurlijke stijl. In deze stijl worden vaak natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer gebruikt. De natuurlijke stijl is robuuster en wordt geleverd in de PURE Nature stijl met bijbehorende keukenapparatuur. In onze showroom zijn nog veel meer mogelijkheden te zien, dus kom gerust voor een vrijblijvend bezoek waar onze deskundige adviseurs u graag van advies voorzien.

Wat kost een Parallel keuken

Ziet u de parallel keuken wel zitten als uw nieuwe keuken? Dan bent u vast ook benieuwd wat de keuken zal kosten. De kosten van uw nieuwe keuken zijn flexibel en liggen volledig in uw handen; het hangt namelijk af van wat u in uw keuken wenst te zien. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal, of u keukenkastjes wilt, hoe groot het keukenblad moet zijn, welk keukenapparatuur u nodig heeft en van welk materiaal het keukenblad gemaakt moet zijn. U heeft de prijs van uw droomkeuken zelf in de hand. Daarnaast kunt u de keuken door onze experts laten installeren. Houdt er wel rekening mee dat dit invloed heeft op de totale prijs.

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een parallel keuken? We adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek bij onze showroom dan stellen we samen uw droomkeuken samen.