Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Keukentrends 2022

De keukentrends van 2022

Nieuw jaar, nieuwe keuken? Het kiezen van een geschikte keuken is nog niet zo makkelijk. Bent u op zoek naar een landelijke keuken of gaat u liever voor een moderne keuken? Kan uw keuken ook wel een opknapper gebruiken, maar weet u nog niet precies wat trendy is? Wij zetten de keukentrends 2022 voor u op een rij.

Bezoek onze showroom

Keukentrends 2022
Keukentrends 2022

Trend #1 Een olijfgroene keuken maakt uw interieur uniek

Een van de dingen die in de keukentrends 2022 naar voren komt is de olijfgroene keuken. Als u van olijfgroen houdt is deze keuken echt wat voor u. Door de olijfgroene kleur komen de andere details in de keuken extra naar voren. De mogelijkheden voor een olijfgroene kleur zijn oneindig. Van keukenkastjes tot kookeilanden en van landelijk tot modern, u kunt groen op verschillende manieren gebruiken in de keuken.

Trend #2 De nieuwste afzuigkap designs

De afzuigkap is bijna niet meer uit onze keuken weg te denken. Bij een afzuigkap denkt men vaak aan de grote hangende modellen, maar de afzuigkap heeft veel veranderingen doorstaan. Grote merken zoals Siemens, Bosch en ATAG laten zien dat er veel keus is op het gebied van een nieuwe afzuigkap. Een model dat steeds vaker te zien is in moderne keukens is de afzuiging in de kookplaat. De werking is eigenlijk erg simpel: in plaats van dat kookdampen omhoog worden gezogen – en er dus een relatief grote afstand afgelegd moet worden – worden ze naar beneden gezogen. Als u voor de keuze staat om een nieuwe afzuigkap aan te schaffen in uw keuken, is het belangrijk om te overwegen wat voor soort kok u in de keuken bent. Wij geven u hierover graag persoonlijk advies. 

Trend #3 Stoomovens: gezond en makkelijk

Een gezonde levensstijl krijgt steeds meer de aandacht. De stoomoven kan hierbij een waardevolle bijdrage leveren aan een gezonder eetpatroon. U heeft met de stoomoven meer mogelijkheden, want u kunt meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden. Verder is het lekkerder, de groentes behouden de smaak; vlees en vis blijven malser. Dankzij de stoomoven gaan de essentiële vitamines en mineralen niet verloren. Welk type voor u geschikt is, hangt af van de grootte en samenstelling van uw huishouden, kook voorkeuren en uw budget. 

Trend #4 Marmer in de hoofdrol

Marmer is een trend die we steeds vaker tegenkomen in de keuken. De keuken krijgt een luxe uitstraling met een werkblad of achterwand van marmer. Doordat marmer een natuurlijk materiaal is, past het vrijwel in elk interieur. Vanwege de prachtige, transparante lichtval en glanzende afwerking is marmer een erg gewild materiaal in de keuken. Marmer is een duurzaam materiaal met een bijna transparante lichtval, vastheid, relatieve isotropie en homogeniteit. Het materiaal is zeer hard en mede daardoor duurzaam is. Met de juiste verzorging geniet u bijzonder lang van de marmeren toevoeging in huis. Benieuwd naar hoe jij marmer kan integreren in jouw keuken? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. 

Trend #5 Easy living

Keukenapparatuur wordt steeds slimmer en wordt steeds duurzamer. Comfort en duurzaamheid gaan verrassend goed samen. Het is mogelijk om steeds meer apparatuur op afstand, met behulp van een app, te bedienen. Voorbeelden hiervan zijn slimme ovens en zelfdenkende koelkasten. De techniek van slimme ovens en zelfdenkende koelkasten zorgt ervoor dat het koken in de keuken een stuk makkelijker wordt. Het idee hierachter is om extra gebruiksgemak te creëren voor de gebruiker van de apparatuur. Kom bij ons langs en neem een kijkje in onze showroom.

Bezoek onze showroom