Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Keukentrend: de zwarte keuken

Keukentrend: de zwarte keuken

Een zwarte keuken staat voor strak, modieus, modern en stijlvol. Omdat zwart steeds meer in opmars is, wordt de keus hierin ook groter. Veel mensen vinden een zwarte keuken echter gewaagd of te donker. Het lijkt namelijk veel nadelen te hebben. Zo zijn stof en vingerafdrukken veel beter zichtbaar op zwart. Toch heeft een deze keukenstijl meer voordelen dan u denkt. Benieuwd naar ons assortiment zwarte keukens?

Bezoek onze showroom

Zwarte keuken in showroom
Materiaalstalen keukenkasten

Zwarte keukens: stijlvol en tijdloos

Een zwarte keuken is tijdloos in tegenstelling tot veel andere kleuren, daarom is deze keukentrend weer terug te zien in de keukentrends van 2022. Zwart kan namelijk met bijna elk interieur gecombineerd worden. Of u nu gaat voor een geheel zwarte keuken of juist een keuken waarbij slechts een gedeelte van de keukenonderdelen zwart zijn, alles is mogelijk. En ook de combinatie met zowel natuurlijke als niet-natuurlijke materialen is goed te maken. Zo past zwart mooi bij hout, maar ook mooi bij roestvrij staal.

Keuze voor glanzend zwart of mat zwarte keuken

Vindt u zwart toch wat te donker voor uw keuken? Dan kunt u in plaats van matte materialen ook gaan voor glanzende materialen. Zwarte tegels in hoogglans weerkaatsen namelijk het licht veel meer dan matte zwarte tegels. Door de weerkaatsing van het licht, lijkt ook uw keuken net wat lichter. Een ander alternatief is om niet voor pikzwart te gaan, maar voor een andere donkere tint die bijna zwart lijkt, zoals heel donkergrijs, donkerbruin, donkergroen of donkerblauw.

Bent u benieuwd of een deze keukenstijl  iets voor u is? Laat u inspireren door de keukens in onze showroom. Onze medewerkers denken graag met u mee en geven u persoonlijk advies.

Bezoek onze showroom