Keukentrend: de zwarte keuken

Keukentrend: de zwarte keuken

Zwarte keukens

Een zwarte keuken staat voor strak, modieus, modern en stijlvol. Omdat zwart steeds meer in opmars is, wordt de keus hierin ook groter. Veel mensen vinden een zwarte keuken echter gewaagd. Het lijkt namelijk veel nadelen te hebben. Zo zijn stof en vingerafdrukken veel beter zichtbaar op zwart. Toch heeft een zwarte keuken meer voordelen dan u denkt.

Een zwarte keuken is tijdloos in tegenstelling tot veel andere kleuren. Zwart kan namelijk met bijna elk interieur gecombineerd worden. Of u nu gaat voor een geheel zwarte keuken of juist een keuken waarbij slechts een gedeelte van de keukenonderdelen zwart zijn, alles is mogelijk. En ook de combinatie met zowel natuurlijke als niet-natuurlijke materialen is goed te maken. Zo past zwart mooi bij hout, maar ook mooi bij roestvrij staal.

Vindt u zwart toch wat te donker voor uw keuken? Dan kunt u in plaats van matte materialen ook gaan voor glanzende materialen. Zwarte tegels in hoogglans weerkaatsen namelijk het licht veel meer dan matte zwarte tegels. Door de weerkaatsing van het licht, lijkt ook uw keuken net wat lichter. Een ander alternatief is om niet voor pikzwart te gaan, maar voor een andere donkere tint die bijna zwart lijkt, zoals heel donkergrijs, donkerbruin, donkergroen of donkerblauw.

Bent u benieuwd of een zwarte keuken iets voor u is? Kom dan vooral langs in onze showroom.