Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Keukenkleuren

De beste kleuren voor in uw keuken: een gids voor 2024

Bij Hardeman Keukens begrijpen we dat de keuze van de kleur in uw keuken een grote impact kan hebben op de algehele uitstraling en sfeer van de ruimte. Kleuren kunnen de esthetiek van uw keuken versterken, en het kiezen van de juiste kleur kan een uitdaging zijn. Daarom hebben we deze gids samengesteld om u te helpen bij het kiezen van de perfecte kleur voor uw keuken.

Kleuren advies
Kleuren kiezen voor in de keuken

Warme, rijke kleuren

Monochrome, geheel witte keukens zijn niet meer zo populair als vroeger. Er is een heropleving van dramatische kleurtonen die een krachtig contrast introduceren, zoals warme, verzadigde tinten gecombineerd met ingetogen neutralen. Deze rijke kleuren brengen een gevoel van luxe en comfort in de keuken, waardoor het een gezellige en uitnodigende ruimte wordt. Deze kleuren passen goed bij de moderne en natuurlijke stijlen die nu de keukentrends domineren.

Oranje and rode ondertonen

Rode en oranje ondertonen beginnen langzaam hun weg te vinden naar houten keukenkastjes. Deze warme tinten voegen een vleugje levendigheid en energie toe aan de keuken, terwijl ze toch subtiel en stijlvol blijven. Ze kunnen prachtig worden gecombineerd met neutrale tinten om een evenwichtige en harmonieuze uitstraling te creëren.

Mediterraanse zee kleuren

Een strakke witte keuken kan worden opgefleurd door een schitterende muur in een soort aquakleur die doet denken aan de Middellandse Zee. Hoewel het een koele kleur is, doet de ruimte door de mooie lichtinval en gebruik van hout toch mooi en warm aan.

Stoer grijs

Dit gemêleerde grijs ziet er schitterend uit in uw keuken en kan dankzij moderne verftechnieken meteen achter uw keuken geschilderd worden. Moderne verfsoorten zijn gemakkelijk schoon te maken en zorgen ervoor dat u lang niet altijd tegels achter uw aanrecht hoeft te plaatsen. Dat geeft u de vrijheid om veel meer te doen met uw keuken.

Zacht rood

Deze mooie rode kleur zit tussen rood, roze en oranje in en steekt bijzonder goed af bij de strakke witte kastjes en de mooie houten vloer in een donker gelakte kleur. Het is een kleur die u misschien niet snel zou kiezen voor uw keuken, maar die wel bijzonder goed uitpakt.

Helderblauw

Deze keuken heeft een wand in een heldere blauwe kleur geschilderd, waardoor de muur er als het ware uit knalt in het interieur. U kunt ook andere kleuren als een donkergroen of bijvoorbeeld mangogeel kiezen voor hetzelfde soort effect.

Zacht blauw-wit

Het is lastig te zien, maar dit is geen wit op de muur maar een soort heel licht blauw. Deze mooie kleur is een onderschatte kleur op de muren omdat het uw huis op een subtiele manier kleur geeft, zonder te kiezen voor een extreem pallet aan kleuren. Ideaal voor liefhebbers van koele kleuren of wit, die het liever niet te steriel willen hebben.

Aardse tinten

Aardse tinten zijn al een tijdje helemaal hot en in deze strakke keuken zie je waarom: het brengt organische vormen en materialen samen met strakke meubels of interieurs. Dat komt doordat aardse tinten op de muur zorgen voor rust die past bij dat strakke, maar door de kleuren verbinding leggen met bijvoorbeeld hout, planten en andere natuurlijke materialen.

Donkergroen

Donkergroen is een kleur die zowel elegantie als een gevoel van rust en sereniteit uitstraalt. Het is een geweldige keuze voor keukenkastjes, vooral als ze worden gecombineerd met een helderwitte basis. Deze combinatie zorgt voor een opvallend contrast dat de aandacht trekt zodra je de keuken binnenkomt.

Zachtgrijs

Een zachtgrijze tint is een uitstekende keuze als je een stenen keukenblad hebt dat je moeilijk te combineren vindt. Deze kleur complimenteert bijna alle stenen keukenbladen en biedt ook ruimte aan een mooie accentkleur in accessoires zoals vazen.

Helder wit

Als je veel natuurlijke elementen in de keuken hebt, zoals hout, dan is een warme, maar heldere witte tint een prachtige keuze. Samen met houten items komt je keuken prachtig naar voren. Kijk maar eens hoe die houten balken in de keuken de show stelen!

Hemelsblauw

Breng een pop of colour aan in je keuken voor een frisse en jonge uitstraling. Wij zijn helemaal fan van deze keuken met prachtige hemelsblauwe kastjes!

Diep donkerblauw

Zo nu en dan is er helemaal niks mis met een beetje drama. Vooral wanneer het om de keuken gaat. Als je je in deze stelling kunt vinden, verf je keukenkastjes dan met een diep donkerblauwe kleur. Het is prachtig!

Advies

Bij Hardeman Keukens begrijpen we dat het kiezen van de juiste kleur voor uw keuken een persoonlijke keuze is. Daarom bieden we een breed scala aan kleuropties en staan we klaar om u te helpen bij het maken van de perfecte keuze. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen met het creëren van uw droomkeuken!

Voor meer informatie over de nieuwste keukentrends, kunt u onze vorige blogs lezen over de keukentrends voor 2024 en de keukentrends voor 2023