Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Keukenblad terrazzo

Terrazzo keukenblad

Een keukenblad terrazzo is gemaakt van natuursteen. Terrazzo is een naam die wordt gebruikt voor keukenbladen die bestaande uit marmerkorrels of korrels van andere materiaal die in al dan niet gekleurd cement of klei zijn gedrukt. Afhankelijk van de mengverhoudingen krijgt u verschillende aanrechtbladen met ieder hun eigen kleur en uitstraling. Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras. Het terrazzo keukenblad is niet alleen krasvast, maar oogt ook nog eens chique en duurzaam. 

Bezoek onze showroom

Keukenwerkblad in natuursteen look
Kleurstalen van werkbladen

De voordelen van een keukenblad terrazzo

Het materiaal terrazzo heeft veel voordelen. Een keukenblad terrazzo is tijdloos van kleur. Bij Terrazzo staat duurzaamheid erg hoog op het lijstje. Zelfs na 5 jaar is het keukenblad nog zo goed als nieuw. Bovendien is het terrazzo keukenblad hittebestendig. U moet wel, net als bij aanrechtblad van graniet, oppassen met hete producten. Door de hitte kunnen er verkleuringen en andere beschadigingen optreden. Terrazzo keukenbladen zijn vaak erg dik. Daardoor lijkt het vaak een massief en zwaar product, terwijl het van binnen hol is. Het is niet veel zwaarder dan andere keukenbladen. 

Onderhoud van terrazzo

Zoals bij de meeste aanrechtbladen is het belangrijk om het blad goed te onderhouden. Praktisch gezien komt het erop neer dat u geen hete pannen te lang op het keukenblad laat staan. Probeer vloeistoffen zo snel mogelijk op te deppen, zodat er geen vlekken ontstaan. Door een terrazzo keukenblad elke drie maanden in de was te zetten, zorgt u dat die watervast blijft.

Met welke kleuren is terrazzo het beste te combineren?

Met terrazzo kunt u alle kanten op. Niet alleen qua items, maar ook qua kleur. Terrazzo wordt van verschillende materialen samengeperst. Het voordeel hiervan is dat er talloze kleurcombinaties ontstaan. Op deze manier is er altijd een terrazzo kleur dit perfect aansluit bij de stijl in uw huis. Zo kunt u kiezen voor een keukenblad met weinig kleurcontrast of juist voor een keukenblad met een groot kleurcontrast. Dit kunt u het beste combineren met keukenkastjes met een rustige kleur.

Benieuwd naar de verschillende terrazzo keukenbladen van Hardeman Keukens? Kom vrijblijvend langs in onze showroom.

Bezoek onze showroom