Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Keukenblad graniet

Graniet keukenblad

Graniet is van nature een mooi en duurzaam materiaal. Een keukenblad graniet is gemaakt van natuursteen dat erg sterk is. Met graniet krijg u een solide werkblad dat bestendig is tegen zuren en vuil. Een keukenblad van graniet is verkrijgbaar in heel wat kleuren. De stenen hebben een gespikkeld uitzicht en komen met name voor in lichtgrijze en groene tinten. Zwart graniet is de laatste jaren een opkomende trend dat het beste past bij een moderne keuken. Het voordeel is dat donkere kleuren minder gevoelig zijn voor kleurverschillen.

Bezoek onze showroom

Kleurstalen werkbladen keuken
Zwart werkblad keuken

De eigenschappen van een keukenblad graniet

Een keukenblad graniet is hittebestendig tegen ongeveer 180 graden. Dit is afhankelijk van het soort graniet. Wij raden bij elk keukenblad aan om onderzetters te gebruiken. Een werkblad van graniet vereist weinig onderhoud. Toch zijn er wel een aantal belangrijke zaken waarop gelet moet worden. Wanneer er te lang zure voeding op het keukenblad blijft liggen, kunnen er vlekken ontstaan. Ook kan vet sporen achterlaten. Bij een licht keukenblad van graniet kunnen er verkleuringen optreden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de steun te laten impregneren. Hierdoor is de steen beter beschermd en kunnen de vlekken minder snel intrekken. 

De voordelen van een granieten werkblad zijn:

  • Graniet is sterk en bestand tegen krassen en slijten
  • Graniet is duurzaam
  • Graniet is hygiënisch 
  • Graniet heeft een luxe uitstraling
  • Graniet is hittebestendig

Onderhoudstips voor een granieten keukenblad

Bij een granieten keukenblad is het belangrijk om het keukenblad regelmatig te laten impregneren. U kunt eventueel vlekken verwijderen met staalwol. Wanneer u dit materiaal gebruikt tijdens het schoonmaken, moet u wel oppassen voor krassen. Wij raden u aan om dagelijks het keukenblad af te nemen met warm water. Gebruik bij het schoonmaken geen bleekmiddel of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Het is geen lastig blad om schoon te vragen, graniet is een zeer hygiënisch keukenblad.

Graniet heeft dus verschillende sterke eigenschappen en doet iets voor de uitstraling in de keuken. Bent u op zoek naar het beste materiaal voor een keukenblad in de keuken? Wij helpen u graag!

Bezoek onze showroom