Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Keramisch keukenblad

Keramisch keukenblad

Haal het beste in huis met een keramisch keukenblad. Keramiek is een van de beste materialen die u in een keuken kunt hebben. Het materiaal bestaat uit porselein, klei, kleurstoffen en andere keramische bindmiddelen. Keramiek wordt vervolgens onder een hoge druk gebakken en geperst om een stevig materiaal te creëren. Benieuwd naar onze keramische keukenbladen? Neem vrijblijvend een kijkje in onze showroom of maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Bezoek onze showroom

Kleurstalen keukenblad
Detail van marmerlook keukenblad

De eigenschappen van een keramisch keukenblad

De eigenschappen van een werkblad van keramiek zijn verbazingwekkend. Het is erg krasvast dus u kunt af en toe uitschieten met een scherp mes. Door de homogene toplaag is het intrekken van vloeistoffen, vetten en vocht uitgesloten. Dit high-tech materiaal is erg licht in gewicht. Het voordeel hiervan is dat het installeren gemakkelijk gaat en het risico op beschadiging fors verminderd. 

De voordelen van keramiek:

Keramiek is uitermate geschikt voor een keukenblad omdat:

  • Het krasvast en hittebestendig is. U kunt hete pannen op het keukenblad zetten zonder u zorgen te maken.
  • Keramiek erg hygiënisch is. Het materiaal is niet poreus en volledig homogeen. Op deze manier kunnen vloeistoffen en voedselresten niet intrekken.
  • Het erg makkelijk te onderhouden is. U hoeft alleen een doekje en eventueel een zeep gebruiken om de vlekken te verwijderen.
  • U met de beschikbare kleuren alle kanten uit kunt. Het is mogelijk om met een bijzonder design een keukenblad aan te schaffen of een klassieke marmer keukenblad.

Onderhoud keramisch keukenblad

Neem het keukenblad dagelijks af met een keukendoek met een schoon sopje. Spoel wel altijd goed na met lauw water. Maak vervolgens het blad schoon met een schone theedoek. Laat nooit vloeistoffen opdrogen op het keramisch keukenblad. Verder is het belangrijk om altijd een onderzetter onder hete objecten te leggen. Wij raden u ook aan om nooit op het keukenblad producten te snijden. Gebruik hiervoor altijd een snijplank. Voor product specifieke middelen voor onderhoud en reiniging kunt u terecht bij één van onze verkoopadviseurs in de showroom.

Hardeman Keukens is gespecialiseerd in keukens en geven u graag advies op maat over de keuken die bij u past. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of kom vrijblijvend langs in onze showroom.

Bezoek onze showroom