Overslaan en naar de inhoud gaan

Hardeman Keukens
0318 - 513 703
Plesmanstraat 54
3905 KZ Veenendaal

Creëer extra leefruimte met een tuinhuis met keuken

Creëer extra leefruimte met een tuinhuis met keuken

De kans is groot dat je bij het woord ‘tuinhuis’ direct denkt aan een klein, vierkant huisje van hout dat vol gepropt staat met fietsen, tuingereedschap en andere rotzooi. Maar de tuinhuizen van tegenwoordig gaan meer door als luxe met extra leefruimte, een plek om plaats te nemen en te genieten van je mooie tuin en dus ter ontspanning. Je zou er zelfs een keuken in kunnen plaatsen om zo het ‘buiten koken’ een nieuwe dimensie te geven.

Tuinhuis aan het strand met keuken
Blokhut met keuken

Wanneer kies ik voor een tuinhuis?

Het is natuurlijk voornamelijk interessant als je een groot stuk land hebt en zo een tweede leefplek wilt maken. Toch kan het ook als je niet op het platteland woont, maar gewoon een mooie ruimte wilt hebben waar je zowel zomers als ’s winters van kunt genieten. Maar wanneer zou je nou een tuinhuis of blokhut kopen? Dat is natuurlijk persoons afhankelijk, maar het is zeker een mooie aanvulling op de al bestaande tuin.

Het grote voordeel van een groot tuinhuis of kleinere blokhut, is dat je altijd droog in de tuin kunt zitten. Het heeft wat weg van een overkapping, maar dan losstaand. Verder is het vaak gemaakt van hout, eventueel in combinatie met glazen wanden. Deze kun je openschuiven wanneer het warm is, maar ook dichtdoen wanneer het buiten wat frisser is. Zo kun je er het gehele jaar gebruik van maken!

Het inrichten van een blokhut

Hoe je de blokhut het beste kan inrichten hangt af van de ruimte die je hebt en natuurlijk wat je met die ruimte wilt. Ben je tevreden met een lekkere loungebank waar je op kunt liggen en een boek lezen of bouw je liever een kleine woonkamer inclusief keuken? Kies je voor dat laatste, dan is het wel belangrijk om het ruimtelijk te houden. Zet er dus niet teveel meubels in, anders verliest het de luchtige uitstraling die juist heel fijn is bij een luxe tuinhuis. Denk ook aan de juiste verlichting, omdat je hier ook wilt zitten wanneer het buiten al donker is.

Het toevoegen van een keuken

Het is begrijpelijk dat je er wel een keuken in wilt hebben. Je kunt denken aan een buitenkeuken, waarbij je vaak een barbecue of grill hebt in een houten ombouw. Toch is ook een echte keuken mogelijk, waarbij je veel meer mogelijkheden hebt als het gaat om diversiteit in gerechten. Koken tijdens een warme zomerdag in een tuinhuis of blokhut dat je helemaal kunt openen middels glazen schuifdeuren is veel prettiger dan koken in een warm huis, waardoor dit een mooi alternatief is tijdens warme zomerdagen. De keuken kun je natuurlijk het hele jaar door gebruiken, want het is altijd prettig om te wisselen.

Het is goed om naar de keukenindeling te kijken, want vaak is er beperkte ruimte in een blokhut. Daarbij is het ook goed om na te denken over waar je het voor wilt gebruiken. Als alternatief voor de keuken in het huis om af te toe te gebruiken, of gaan er mensen logeren hier die vaker gebruik zullen maken van de keuken? Verder kan je natuurlijk ook de kleur van de frontjes kiezen en het aanrechtblad. Zorg dat het goed past bij de kleur én uitstraling van het tuinhuis, zodat het naadloos bij elkaar aansluit.